Uit de oude doos: Mijn eerste honden.

07-09-2015 12:03

Onze eerste hond in het ouderlijk huis was een Cocker Spaniel. Wij woonden nog in Slagharen en ik was een jaar of vier. Mijn ouders kochten de hond bij Kennel de Ninaberhof in Hellendoorn, Overijssel.

Het was een leuke rode Cocker Spaniel, genaamd Bjorn. Maar het hondje werd naarmate het ouder werd steeds valser, totdat hij begon te bijten. Eerst werd ik in mijn hand gebeten toen ik hem een bakje water gaf en niet veel later beet hij mijn zusje in haar gezicht. De maat was vol, Bjorn moest weg. Mijn vader vond een nieuw huis voor hem, een gezin zonder kinderen en met 2 andere honden. Na een aantal maanden kwamen deze mensen ons nog een keer opzoeken. Bjorn was ook mee.. Maar ze moesten hem in de auto laten wat hij ging vreselijk tekeer tegen ons..

Toen we naar Haaksbergen waren verhuisd, ik was 6 jaar, kwam in 1976 onze eerste Engelse Basset Hound. Na veel gezeur van zijn 4 kinderen ging pa overstag en gingen we met het hele gezin naar Gronau, Duitsland om Sascha te bekijken. Een super lieve Engelse Basset teef. Ze lag in een houten kist in de bijkeuken en moest weg omdat ze niet overweg kon met de nieuwe aanwinst van het Duitse gezin een Duitse herder. Sascha is ruim 8 jaar geworden. Het was een erg lieve hond. In 1985 kregen we Joris. Mijn broer en ik en zijn beste vriend Peter zijn naar Friesland gereden om Joris op te halen. Het laatste hondje uit het nest, een schat van een beest. Joris is 12 jaar geworden. Ik heb hem opgehaald uit Friesland en was ook degene die hem begeleide naar zijn laatste dierenarts bezoek… Hieronder Joris op de kleuren foto en Sascha op de zwart-wit foto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *